duminică, 5 octombrie 2014

Prajitura cu branza si crema de lapte condensat

 
 
O prajitura cu branza foarte usor de facut 
blatul nu necesita framantare,
 crema este delicioasa desi contine doar doua ingrediente.....
.....ce poate fi mai bun pentru o zi de duminica si nu numai?

pentru blatul fraged:
1,5 cani de faina
100 g unt la temperatura camerei
1,5 cana de zahăr
1 plic praf de copt (10 g)  
  Toate ingredientele se pun intr-un vas si se framanta intre palme pana 
se obtine o compozitie nisipoasa ca si firimiturile de paine.

pentru umplutura de branza:
650g
brânză de vaci scursa bine
3 ouă   
1 cană zahar
1 plic de zahăr vanilat  
coaja rasa de lamaie 
   Se amesteca branza cu zaharul, ouale, vanilia si coaja de lamaie.

pentru crema:
4 linguri smantana
jumătate cutie de lapte condensat
  Se amesteca laptele condensat cu smanatana.


pentru ornat:
50g ciocolata amaruie
2 linguri de lapte
 Se rade ciocolata, se amesteca cu laptele si se topeste pe baie de aburi.

 Procedura:  Se pregateste o tava rotunda cu diametru de 26cm in care se pune hartie de copt.
 Se ia o treime din compozitia pentru blat si se intinde in tava, se pune jumatate din compozitia de branza...
(se intinde usor pentru a nu strica straturile)
se pune inca o treime din compozitia de blat si iar compozitia cu branza 
iar la final restul de compoztie pentru blat.
Astfel vom obtine trei straturi de blat fraged si doua de branza.

 
 
 Introducem tava la cuptor la 180 grade C pentru 45-50 de minute pana ce prajitura este coapta, 
pentru asta facem testul cu scobitoarea.

 

 Imediat ce o scoatem din cuptor turnam crema de lapte condensat si lasam sa se rocoreasca, 
apoi ornam cu ciocolata topita.
 O lasam la racit, indepartam inelul, apoi putem taia prajitura. Pofta buna!


marți, 9 septembrie 2014

Tort Minecraft 2




DESI CU INTARZIERE O SA POSTEZ TORTUL FACUT PENTRU ZIUA FLACAILOR MEI
TORT CARE NU PUTEA FI DECAT CU...MINECRAFT, JOCUL LOR PREFERAT
LA MULTI ANI, ROBERT SI RAUL !!!

luni, 8 septembrie 2014

Tort Minge 3


Inca un tort minge nu am sa scriu reteta detaliata,
a avut: blat de cacao, sirop de zahar ars, crema de ciocolata, ornat in frisca
a avut 3,6 kg.
Si pentru ca multe persoane m-au intrebat cum am facut mingea am sa scriu cateva randuri insotite de imaginii
Am pregatit un castron cu fundul rotund in care am hotarat ca voi face mingea
l-am tapetat cu o foaie de naylon
si am inceput sa-l umplu alternand felii de blat insiropate si crema


Am acoperit castronul cu o farfurie si l-am dat la rece cateva ore bune
apoi l-am rasturnat pe tort, am indepartat folia si am trecut la ornat......simplu ,nu?


vineri, 6 iunie 2014

Cozonac din bilute cu mac


Pentru amatorii de cocaturi cu mac propun o reteta foarte buna de cozonac,
am vazut-o pe diferite situri rusesti sub denumirea de ''smochine''......
.....probabil legatura fiind cea dintre samburii de smochine si bobitele de mac ce le simti intre dintii in timp ce mananci.
Este un cozonac moale, pufos si foarte aspectos ce merita incercat, ce ziceti?

aluat:
250ml lapte
1 ou
50g untura
100g de zahar
600g faina
25g drojdie prospata
1 praf de sare
1 zahar vanilat
 +
100g mac
 100g unt sau margarina
2 linguri de zahar
1 zahar vanilat
 pentru stropit:
50 ml lapte 
1 lingura zahar

Pregatim aluatul ca de obicei eu il framant in masina de paine, dar se poate face si cu mana.
 Dizolvam drojdia impreuna cu doua linguri de zahar in laptele cald, presaram putina faina si lasam sa creasca pana se umfla si incepe sa ''bolboroseasca''....cam 10 minute. 
 Faina cernuta o punem in masina de paine, sarea o punem intr-un coltisor, adaugam untura, oul, restul de zahar, vanilia si drojdia dizolvata in lapte.
Pornim masina pe programul de framantat.
Daca mai este nevoie se mai adauga lapte caldut sau faina, scopul este sa obtinem un aluat moale si fin, nelipicios. 
Il lasam la crescut o ora si jumatate, la loc cald acoperit cu un prosop.


Pentru inceput o tava de cozonac o ungem cu putin ulei si o presaram cu faina.
Eu am folosit tava de cozonac de 2 litri de la Yena.
Rasturnam aluatul crescut pe masa si cu mana unsa cu ulei formam bilute mici de marimea unei nuci.
Intr-un castron topim cele 50g de unt in cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi.
In alt castron amestecam macul, zaharul tos si zaharul vanilat.
Tavalim fiecare biluta prin untul topit, apoi prin mac si le asezam una langa alta in tava de cozonac.

Acoperim cozonacul si lasam la crescut 20-30 de minute, apoi coacem la 180 de grade C.
Cand s-a copt si este frumos rumenit scoatem cozonacul din cuptor, 
il stropim cu laptele amestecat cu zahar si il lasam la racit sub prosop.
Pofta buna!!





 
  
 
Pentru aceasta reteta am folosit
daca va doriti un astfel de vas sau altul asemanator
nu ezitati si vizitati situl http://yena.ro/



joi, 5 iunie 2014

Cozonac ''Trandafir cu cirese si ciocolata''



Pentru ca e sezonul cireselor va propun un cozonacel cu cirese si ciocolata,
 asadar avem nevoie de:
150ml lapte
1 ou
2 linguri untura
3 linguri de zahar
350g faina
15g drojdie prospata
1 praf de sare
1 zahar vanilat
+
1 ceasca cu  cirese
50g ciocolata
2 linguri zahar
+
1 ou pt uns
3 linguri lapte
1 zahar vanilat

In laptele cald dizolvam drojdia si zaharul, presaram putina faina si lasam sa creasca pana se umfla si incepe sa ''bolboroseasca''....cam 10 minute.
Faina cernuta o punem in masina de paine, sarea o punem intr-un coltisor, apoi adaugam untura, oul, restul de zahar, vanilia si drojdia dizolvata in lapte, pornim masina pe programul de framantat........bineinteles ca se poate framanta aluatul si cu mana.
Daca mai este nevoie se mai adauga lapte caldut sau faina, scopul este sa obtinem un aluat moale si fin, nelipicios.



Dupa framantare scoatem aluatul din masina si il punem la crescut intr-un lighenus uns cu unt. Acoperim cu un prosop si lasam la loc caldut la crescut timp de o ora, o ra si jumatate.
 Cand aluatul a crescut frumos il rasturnam pe masa,il intindem, il presaram cu bucatele de ciocolata si ciresele fara samburi. Rulam strans si impartim sulul obtinut in sase bucati.






Vasul de Yena il ungem cu putin ulei si il presaram cu faina. Asezam in el rulourile in picioare, unul in mijloc iar celelalte pe margine, formand astfel un trandafir. Ungem cozonacul cu ou batut si il lasam putin la crescut. 


Dupa aproximativ jumatate de ora punem vasul in cuptorul incalzit 180 de grade C, timp de 35-40 de minute. Cand cozonacul este copt il scoatem din cuptor si il stropim cu laptele amestecat cu zahar. Acoperim cu un prosop si lasa la racit......astfel vom avea o coaja moale si gustoasa.
Pofta buna!









Pentru aceasta reteta minunata am folosit  
daca va doriti un astfel de vas sau altul asemanator
nu ezitati si vizitati situl http://yena.ro/

luni, 2 iunie 2014

Prajitura marmorata cu branza


  • pentru blat
  • 8 oua
  • 15 linguri ulei
  • 15 linguri lapte caldut
  • 15 linguri zahar
  • 16 inguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2-3 linguri de cacao
  • Umplutura de branza:
  • 300 g branza dulce
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1 cescuta afine
Branza dulce am amestecat-o cu ouale, zaharul, zaharul vanilat si vreo 3-4 linguri din compozitia de blat.

Pentru blat am batut ouale bine, bine cu zahar, am adaugat laptele si uleiul. Am amestecat bine apoi am pus faina cernuta, praful de copt si vanilia, va rezulta un aluat grosut ce curge in falduri.



In tava de copt am pus hartie de copt si am turnat compozitia de blat, am presarat cu sita cacaoa, apoi am pus cu lingura compozitia de branza si am presarat cateva afine.
Am copt prajitura la 180 de grade timp de aproximativ 30 de minute.




Printfriendly