luni, 28 februarie 2011

Prajitura cu bezea caramel


pt blat
6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 1/2 praf de copt
albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, se bate bine pana spuma devine lucioasa si nu mai curge,  se adauga galbenusurile, apoi faina si praful de copt
se coace blatul si se lasa la racit




pt crema
4 galbenusuri, 150g zahar, 3 linguri faina, 300ml lapte, 200g unt, 3 plicuri zahar vanilat, 3 linguri cappuccino
galbenusurile, zaharul, faina si lapte rece se amesteca bine, bine pana se desfac toate cocoloasele
se pune crema pe foc amestecand incontinuu pana se ingroasa tare, se lasa la racit
se mixeaza crema cu untul si zaharul vanilat, se adauga si praful de cappuccino
se intinde crema peste blat




pt bezeaua caramel
4 albusuri, 8 linguri zahar,
albusurile se bat spuma se adauga 4 linguri de zahar
separat se face un sirop: se ard 4 linguri zahar si se sting cu 2 linguri apa
siropul fierbinte se toarna suvita in spuma de albus batand incontinuu

asamblare:
blat, crema, spuma caramel, ornamente din ciocolata


duminică, 13 februarie 2011

Prajitura Albinita -cu foi de zahar ars

 foarte buna si delicioasa!!!!
e nevoie de ceva timp si solicita mai multa munca decat in cazul altor retete, dar rezultatul e pe masura,
vom avea o portie zdravana de prajitura, am cantarit-o si avea 2,600 kg....deci merita!!!
 
Pentru cele patru foi:
3 galbenusuri
500g zahar
10 linguri ulei
2 linguri bicarbonat
200 ml apa
800g faina

200g de zahar se pun intr-o craticioara perfect uscata si se caramelizează. Se stinge cu apa si se mai tine pe foc pana se dizolva tot zaharul, apoi se da deoparte și se lasa la răcit. 
Separat intr-o cratita mai mare de 2,5 -3 litri se amesteca bine galbenusurile cu zaharul ramas(300g), uleiul si bicarbonatul, se adauga și siropul de zahar ars caldut, se amesteca bine si pune foc pana da un clocot. 
Atentie, compozitia se umfla si bolboroseste...din cauza asta toata operatia se face intr-un vas mare!
Se lasa compozitia la răcit, se pune faina si se framanta un aluat potrivit de moale ce nu lipește, se lăsa 10 minute la odihnit. Se imparte aluatul in patru si se vor coace patru foi pe dosul tăvii unsa bine cu ulei si tapetata cu faina....am folosit tava mare de 28/38 cm




Pentru crema:
1 plic de budinca de vanile
350ml lapte rece
5 linguri zahar
1 esenta de vanilie
180g unt sau margarina
4-5 linguri gem de caise
Budinca se amesteca cu zaharul si laptele rece, se da pe foc amestecand continuu pana se ingroasa si se lasa la racit, apoi se mixeaza cu untul sau margarina, se adauga esenta de vanilie.



Pentru asamblare:
Se umplu primele doua foi cu crema, 
a treia foaie se unge cu gem si se aseaza  cu parte unsa peste crema, se pune restul de crema.
Se aseaza o greutate pe foi pentru a le presa usor.
Între timp se pregateste bezeaua. 

Pentru bezea:
3 albusuri
6 linguri de zahar
1 lingura zeama de lamaie
Se bat spuma albusurile cu zeama de lamaie, cand s-a format o spuma tare se adauga treptat zaharul  si se pune vasul pe baie de aburi
Cand s-a intarit spuma bine si nu mai curge de pe tel se intinde peste prajitura
Se poate rade ciocolata
se taie a doua sau chiar a treia zi cand s-au inmuita bine foile!


duminică, 6 februarie 2011

Tort Masinuta


blat de cacao
6 oua, 12 linguri zahar, 6 linguri faina, cacao, un plic praf de copt
albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul, galbenusurile, apoi faina, cacaoa si praful de copt 
se coace in tava de 28/39 cm
rece se taie in doua pe vertical si se imparte pentru a modela masinuta
crema cappuccino caramel
160g zahar, 400ml frisca, 3 linguri de cappuccino caramel
 se pune zaharul intr-o cratita bine uscata pe foc si  se caramelizeaza, se da vasul deoparte si se stinge cu 300ml frisca lichida
se mai tine putin pe foc mic pana se dizolva tot caramelul
se da la rece timp de 3 ore dupa care se mixeaza bine, bine si se adauga cappuccino
sirop caramel
1/2 cana zahar, 1 cana apa
se procedeaza ca mai sus, zaharul se arde, se stinge cu apa, se lasa pe foc mic pana se dizolva si se foloseste rece pentru insiropat blatul de tort
pentru ornat
300ml frisca, 3 linguri de zahar, sucul de la o portocala,  o esenta de vanilie







a avut 2 kg


sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Tort Papusa Barbie II

blat de cacao din: 8oua, 16 linguri zahar, 8 linguri faina, cacao, 1 praf de copt
crema ganache de ciocolata: 500ml frisca, 300g ciocolata
insiropt cu sirop de zahar ars: 1 cana zahar, 2 cani apa, esenta de rom
ornat cu frisca 250-300ml si suc de lamaie, esenta de vanilie






2,100 kg


joi, 20 ianuarie 2011

Tort Corabie

am facut 2  blaturi de cacao 
pt fiecare blat:
6 oua, 12 linguri zahar, 6 linguri faina, cacao, 1 plic praf de copt
albusurile le-am batut spuma, am adaugat treptat zaharul, apoi galbenusurile si la urma faina, cacaoa si praful de copt
dupa ce am copt blaturile le-am taiat pe orizontala in doua 
unul l-am pastrat pentru baza tortului iar celalalt l-am decupat in asa fel incat sa arate a corabie


crema
 9 oua, 18 linguri de zahar, 200g ciocolata, 350g unt
am batut ouale spuma cu zaharul apoi am pus oala pe baie de aburi, batat continuu cu telul para pana ce crema s-a ingrosat bine, bine
am adaugat ciocolata taiata marunt apoi am lasat crema sa se raceasca
rece am mixat-o bine cu unt

sirop
o cana zahar, 2  1/2 cani apa, esenta de rom
zaharul se arde si se stinge cu apa, se mai lasa putin pe foc pana se dizolva de tot
se foloseste rece aromat cu esenta de rom

blaturile insiropate le-am umplut cu crema si am asezat corabia pe blatul intreg, am ornat-o cu crema de ciocolata
pentru partea colorata am folosit 400ml frisca mixata bine cu 3 linguri de zahar pudra si o esenta de vanilie


si gata!


3, 600 kg

marți, 18 ianuarie 2011

Festivalul Blogurilor Gustoase III



de astazi incepe votarea la concursul 

"Festivalului Blogurilor Gustoase" 

am nevoie de votul vostru dragi cititori

asadar daca doriti sa o faceti asta e adresa

atentie mare! se acorda un singur vot pe tot parcursul concursului!!!

va multumesc foarte mult!

luni, 17 ianuarie 2011

Interviu pentru Gustos.ro

 Asa..... si sa ma laud putin.....
am avut marea placere si onoare de a acorda un scurt interviu pe situl
il puteti citi si aici 




Cu mare placere va facem cunostinta cu Diana Kintsch, o creatoare de torturi minunate, care isi arata maiestria pe blogul Diana's Cakes.


Cum ai inceput sa ai un blog gastronomic?
In primul rand vreau sa va multumesc pentru acest interviu, e o onoare pentru mine sa iau parte la el.
Povestea blogului s-a intamplat anul trecut odata cu concursul organizat de dumneavoastra Festivalul Blogurilor Gustoase II, atunci m-am hotarat sa adun toate retetele ce le aveam scrise deja pe forum si sa incropesc un blog, ce a urmat a fost o nebunie! nu credeam ca voi deveni dependenta de el, tin foarte mult la el.


Ai vreun bucatar favorit?
Nu unul special, imi plac Radu Anton Roman, Jamie Oliver, Ana Olson, Martha Stewart.


De unde te inspiri in arta culinara: carti de bucate, reviste, emisiuni, bloguri, site-uri?
Cumpar fel si fel de reviste, carti de bucate, urmaresc si emisiuni tv pe teme culinare, urmaresc si foarte multe bloguri, site-uri romanesti si straine.

Care a fost cel mai mare dezastru culinar pe care l-ai avut?

Au fost multe...imi aduc aminte ca pe la vreo 14 ani m-a lasat mama sa fac piftele si a plecat la servici, bineinteles ca am pus orez in ele.

Daca ai avea un restaurant, ce profil ar avea, care ar fi specialitatea bucatarului si unde ai vrea sa se afle din punct de vedere geografic?

Daca as avea o asemenea ocazie as alege Romania, undeva la munte, dar cred ca mi-ar place mai mult o cofetarie, dulciurile ma atrag mai mult.


Care au fost cele mai pretentioase retete gatite de tine vreodata?
Nu fac retete de mancare pretentioase, nici nu ma consider o mare bucatareasa, gatesc pe gustul copiilor si a sotului asa ce trebuie sa fac 2, chiar 3 feluri zilnic, iar pe musafiri ii delectez cu ceva dulce.


Ce retete ai recomanda utilizatorilor incepatori de pe blogul tau?
http://dianacakes.blogspot.com/2009/10/ciuperci-umplute.html
http://dianacakes.blogspot.com/2009/11/buzunare-cu-ciuperci_26.html
http://dianacakes.blogspot.com/2010/05/minipizza-in-foietaj.html


Care este reteta ta preferata si/sau care este cea pe care o gatesti cel mai des?
Imi plac foarte mult pastele, pizza. dar si sarmalele, pe care copii le adora si foarte des pregatesc supa cu galuste sau taitei de casa.


Ai vreo reteta mostenita din familie, o reteta a copilariei tale?
Din pacate nu prea am fost interesanta de gatit cat eram la mama acasa, am invatat mai mult singura dupa ce m-am maritat, dar nu pot sa uit gustul mancarurilor simple facute de bunica, gust si miros pe care din pacate nu il voi mai simti niciodata. De la mama am invatat sa fac torturi si prajituri, o ajutam mai ales de sarbatori.


Daca ai putea sa alegi o tara in care sa te nasti din nou, pe care ai alege-o din punct de vedere culinar?
Tot Romania as alege.


Care sunt restaurantele tale preferate?
Nu obisnuiesc sa ies prea des la restaurant, dar cand o fac mergem la pizza.


Cat de mult experimentezi in bucatarie? Respecti retetele cu stricteze?
Foarte rar duc o reteta pana la capat pas cu pas, improvizez cu ce am la indemana si ce stiu ca e pe gustul familiei mele.


Alimentatia sanatoasa este o chestiune tot mai importanta pentru zilele noastre, suntem inconjurati de alimente nesanatoase. Ce sfaturi, recomandari le dau tinerelor mamici pentru a-si hrani sanatos copiii?
Un sfat ar fi acela sa citeasca cu atentie ce scrie pe ambalajul fiecarui produs pe care il cumpara, e foarte important! mai ales cand e vorba de hrana copiilor, si sa nu ocoleasca piata, din pacate supermarketurile sunt mai la indemana, dar nu tot ce straluceste este aur, nu?


Care este reteta de pe blogul tau cu cel mai mare succes?
Nu pot sa spun ca am avut mare succes , dar am sa va dau cate retete:
http://dianacakes.blogspot.com/2010/06/pilaf-de-orez-cu-piept-de-pui-la-cuptor.html
http://dianacakes.blogspot.com/2009/12/prajitura-cu-nuca-si-crema-de-ness.html
http://dianacakes.blogspot.com/2010/02/tort-inimioara.html
http://dianacakes.blogspot.com/2010/07/melcisori-cu-nuca-si-scortisoara.html


Ai bloggeri culinari preferati? Care sunt acestia?
Am foarte multe bloguri pe care le vizitez si le admir, nu vreau sa dau nume, fiecare are stilul lui si frumusetea lui, nu mai vorbesc de munca depusa de bloger.


Ai alte pasiuni in afara de arta culinara despre care ai vrea sa ne povestesti?
Pasiune  pentru arta culinara e prea spus, mai degraba pentru dulciuri...imi place sa le fac dar si sa le mananc!












marți, 11 ianuarie 2011

La multi ani Cristian !

acum cateva zile printisorul meu cel mare a implini 15 ani!
La multi ani puiul meu! sa cresti mare si sa fii sanatos ! 
mama te pupa si sa stii ca e mandra de tine!


marți, 4 ianuarie 2011

Bezele cu nuca

pentru ca am adunat foarte multe albusuri de la diferite preparate m-am gandit sa le folosesc la ceva dulce...
...si ce era mai potrivit acum de sarbatori decat niste bezele cu nuca?
copiii au fost super incantati de ele ata cei mici cat si cei mari ...prietenii lui Cristian 


 6 albusuri
450g zahar
1 plic zahar vanilat
1 esenta de rom
2 cani de nuca macinata

intr-o cratita mai mare, care va merge pe baia de aburi, se bat albusurile spuma , se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana acesta se topeste si se formeaza o spuma densa ce nu curge de pe tel.
se pune cratita pe aburi si se fierbe inca 15  inute pana se ingroasa bine spuma, apoi se adauga aromele si nuca macinata , se amesteca de 2- 3 ori apoi se da deoparte 
rece se ia cu o lingurita  compozitie si se formeaza gramajoare in tava cu hartie de copt....bineintels se poate folosi posul
se coc in cuptorul bine incis, dupa  5 minute focul se da la mic si se lasa bezelele pana se usuca bine si crapa usor la suprafata
atentie! nu se deschide cuptorul in primele 15 minute.


bineinteles se pot lipi doua cate doua cu orice crema de tort pe baza de unt.


joi, 30 decembrie 2010

No more champagne
And the fireworks are through
Here we are, me and you
Feeling lost and feeling blue
It's the end of the party
And the morning seems so grey
So unlike yesterday
Now's the time for us to say...

Happy new year
Happy new year
May we all have a vision now and then
Of a world where every neighbour is a friend
Happy new year
Happy new year
May we all have our hopes, our will to try
If we don't we might as well lay down and die
You and I

Sometimes I see
How the brave new world arrives
And I see how it thrives
In the ashes of our lives
Oh yes, man is a fool
And he thinks he'll be okay
Dragging on, feet of clay
Never knowing he's astray
Keeps on going anyway...

Happy new year
Happy new year
May we all have a vision now and then
Of a world where every neighbour is a friend
Happy new year
Happy new year
May we all have our hopes, our will to try
If we don't we might as well lay down and die
You and I

Seems to me now
That the dreams we had before
Are all dead, nothing more
Than confetti on the floor
It's the end of a decade
In another ten years time
Who can say what we'll find
What lies waiting down the line
In the end of eighty-nine...

Happy new year
Happy new year
May we all have a vision now and then
Of a world where every neighbour is a friend
Happy new year
Happy new year
May we all have our hopes, our will to try
If we don't we might as well lay down and die
You and I

Printfriendly