joi, 27 februarie 2014

Salata de oua, cartofi si fasole rosie

.


cantitatile sunt oarecum la ochi, cat de cat egale,
 sau dupa gustul fiecaruia, 
si se poate jongla dupa preferinte 


carne fiarta de pui, pulpe, piept
8 oua fierte
700g cartofi
200g fasole rosie
1/2 ceapa de preferinta rosie
optinional zeama de lamaie

maioneza din:
2 galbenusuri
2 linguri mustar
300 ml ulei
sare, piper


Carnea de pui am taiat-o marunt.
Cartofii i-am pus la fiert cu o lingura de sare, i-am lasat la racit si i-am taiat cubulete mici.
Ouale le-am fiert cu un praf de sare, reci le-a curatat de coaja si le-am feliat.
Am folosit fasole din conserva, e foarte buna, am scurs-o de zeama si am clatit-o cu apa rece.
Ceapa am dat-o pe razatoare.
Pentru maioneza am folosit mixerul: intr-u vas mai inalt am amestecat cele 2 galbenusuri cu mustarul, apoi am inceput sa picur uleiul, putin cate putin, cand s-a legat maioneza am turnat mai mult ulei odata. Am mixat in continuare pana s-a format maioneza.
Am amestecat toate ingredientele usor cu o lingura de lemn, am potrivit de sare, piper sis uc de lamaie.


luni, 24 februarie 2014

Tort cu crema de branza si capsuni





pentru blat:
  7oua
150g zahar
200g faina
10g praf de copt
7 linguri ulei
7 linguri lapte
 Abusurile se separa de galbenusuri si se mixeaza bine cu zaharul. Cand s-a formato spuma densa, ce nu curge de pe paletele mixerului se adauga galbenusurile, se mai mixeaza putin apoi se adauga uleiul si laptele. La final se incorporeaza faina cernuta si praful de copt. Se amesteca compozitia usor cu o lingura si se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se coace blatul pana se desprinde de pe marginile tavii si trece testul cu scobitoarea.......se inteapa mijlocul blatului, cu o scobitoarea si daca iese curata inseamna ca baltul este copt, daca ramane compozitie pe ea, blatul mai trebuie lasat la cuptor.
Se lasa la racit si se taie in trei felii.



 



 pentru crema de branza:
500g branza dulce bine scursa
250ml frisca lichida
2 linguri suc de lamaie
2-3 linguri zahar pudra
10g zahar vanilat

 Frisca se bate cu mixerul.
 Branza se mixeaza cu blenderul vertical impreuna cu putina frisca lichida pana devine o crema spumoasa fara cocoloase.
Se adauga frisca,zaharul pudra, zaharul vanilat, sucul de lamaie si cateva bucatele de capsuni.
Eu am adaugat si putin suc lasat de fructe pentru ca era prea densa crema.

 


pentru sirop:
200ml apa
4-5 linguri de zahar
1 esenta de vanilie

Se fierbe apa cu zaharul pana se topeste si obtinem un sirop gros, se lasa la racit si se adauga esenta de vanilie.
Se insiropeaza blatul cu siropul rece.
Se umple blatul de tort insiropat cu crema si se da la rece pentru o ora.

in plus:
500g capsuni
20g gelatina rosie-tort gelee
400ml apa
4 linguri zahar

Capsunile se pun la scurs, apoi se aranjeaza pe tort.
Peste sucul lasat de capsuni se toarna apa pana obtinem 400ml lichid. In acest suc se dizolva gelatina si zaharul si se pune pe foc mic pana da sa fiarba, se da deoparte si se turnam putin cate putin peste tort.
 Pofta buna!

 

vineri, 21 februarie 2014

Prajitura negresa cu gem si bezea


tava  mare 35/24cm
blatul de nuca:
8 galbenusuri
150g zahar
150 g nuci tocate marunt
400g faina
300ml lapte
1 praf de copt (10g)
2-3 linguri de cacao
+ 1 borcan gem de caise

bezeaua:
8 albusuri
200g zahar

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi maresc considerabil volumul, se adauga nuca, apoi faina, praful de copt si la final laptele. Se amesteca usor si se toarna compozita in tava tapetata cu hartie de copt.
Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade si se coace pe doar jumatate.

 
Intre timp se bat spuma albusurile cu zaharul.
Cand blatul este copt doar usor la suprafata se scoate din cuptor, se unge cu un strat generos de gem si se pun albusurile batute spuma. Cu dosul unei lingurii se fac varfuri de bezea.
Introducem tava  inapoi la cuptor si micsoram focul la 150 de grade C si o coacem pana bezeaua devine usor rumenita.
Lasam prajitura sa se raceasca in cuptor pana a doua zi cand o putem taia cu un cutit incalzit.
Pofta buna!





marți, 18 februarie 2014

Tort cu crema de ness



pentru blatul de tort:
8 oua
8 linguri zahar
8linguri faina
10 g praf de copt

 Incepem prin a separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile le mixam pana se formeaza o spuma destul de densa, se adauga zaharul treptat mixind in continuare pana se topeste zaharul si se formeaza o spuma lucioasa, tare care nu curge. Adaugam galbenusurile pe rand mixand dupa fiecare, apoi faina cernuta si praful de copt si amestecam usor cu o paleta.

Turnam compozitia in tava unsa cu unt si presarata cu faina si coacem blatul timp de 30 de minute la 180 grade C.
 Blatul este copt cand se desprinde de pe marginile tavii si trece testul cu scobitoarea. Introducem o scobitoare in mijlocul blatului si data iese curata blatul este gata, daca este umeda si cu resturi de compozitie pe ea , blatul mai trebuie copt.
Il lasam la racit pana a doua zi, apoi se feliaza.

pentru crema :
4 oua
200g zahar
3-4 linguri mari de ness
400ml frisca lichida
2 linguri de zahar pudra

  Oule le batem pe baie de aburi impreuna cu zaharul. Cand crema este groasa, groasa si se desprinde de pe vas o dam deoparte, punem nessul si o lasam crema la racit.

Frisca o mixam bine cu zaharul pudra. Apoi o incorporam in crema racita.
Pentru sirop:
100ml apa
100ml cafea expresso indulcita
Pentru glazura de ciocolata:
100g ciocolata amaruie
50 ml frisca lichida

Insiropam feliile de blat si le ungem cu crema.                                                              Ungem tortul cu crema si pe partea laterala si il dam la rece pentru cel putin o ora.                                   Deasupra turnam glazura de ciocolata, pentru asta ciocolata o rupem bucatele si o topim pe baie de aburi impreuna cu frisca. Ornam tortul dupa imaginatie si gust.
Pofta buna!

miercuri, 12 februarie 2014

Clatite cu branza la cuptor



Aveam o pofta nebuna de clatite....cui nu-i plac clatitele?? 
asa ca m-am hotarat sa coc cateva
  le-am umplut cu branza dulce, le-am acoperit cu un sos delicios de oua si smatana 
apoi le-am dat la cuptor.
A iesit o minunatie de desert, dulce si foarte gustos!!

 pentru 10-12 clatite:

300ml lapte 

300m apa minerala 

300g faina

2 oua

2 linguri de zahar

3 linguri de ulei

 1 varf de cutit de praf de copt

1plic zahar vaniat 

Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina cernuta si treptat, treptat laptele si apa minerala. Se amesteca bine, bine pana se desfac toate cocoloasele de faina. Se lasa compozitia sa se odihneasca 20-30 de minute, apoi se pune praful de copt, zaharul vanilat si uleiul. 

Se coc pe rand clatitele in tigaia bine incinsa.


umplutura de branza:

600g branza dulce 

2 linguri zahar

1 ou

1 plic zahar vanilat

stafide

coaja rasa de lamaie

Se amesteca branza dulce bine scursa cu zaharul, oul si zaharul vanilat. Se freaca bine cu furculita pana ce compozitia pana devine cremoasa.

Se adauga stafide si coaja rasa de lamaie...eu nu pun din cauza copiilor, lor nu le place.

Se pune 2-3 linguri de umplutura pe fiecare catita si se ruleaza.

Se ia o tava rotunda de 26cm si se unge cu unt sau se tapeaza cu hartie de copt. Se aseaza roata, roata clatitele in tava in forma de spirala.

  


sosul de oua si smantana:

3 oua

4 linguri zahar

4 linguri mari smantana

1 plic zahar vanilat 

Se bat cu furculita ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se adauga smantana.

Se toarna sosul peste clatite si se introduce tava la cuptor la 190 grade C, timp de 30 de minunte.

Pofta buna! 

 




 



vineri, 7 februarie 2014

Tort Minnie Mouse






acest tort l-am facut pentru o fetita tare dragalasa,
 pot sa zic ca seamana cu Minnie a mea de pe tort pentru ca mereu e cu zambetul pe buze :))
tortul a avut 2 kg
si a fost cu blat de cacao, crema de ciocolata, ornat in frisca


Napolitane cu gem, nuca si biscuiti

 photo 3_zpsb9b22295.jpg

Ingrediente:
250 g de zahăr
200ml apă
250 g margarina
2 linguri de cacao
150 g nuca macinata
150 g biscuiti macinati
 esenta de rom 

in plus:
2 foi de napolitane
1 borcan gem, eu am avut de afine
400 g biscuiti petit beurre

Mod de preparare:
Apa, zaharul si margarina se pune la fiert la foc mic. Se amesteca ocazional pana se topeste tot zaharul si margarina. Se opreste focul si se adauga nuca, biscuitii macinati, cacaoa si esenta de rom. 
Se ung cu gem foile de napolitane pe partea cu gaurelele mari.
Pe prima foaie se aseaza un strat de biscuiti, se toarna compozitia de nuca si aseaza inca un strat de biscuiti si se acopera cu cea de a doua foaie de napolitana cu partea unsa cu gem in jos. 
Se aseaza o greutate peste foi, se lasa pana a doua zi cand s-au inmuiat foile si se poate taia.

 Recomand biscuiti petit beurre pentru ca sunt mai gustosi si mai fragezi.
 photo 2_zps950db162.jpg

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pinterest