marți, 5 noiembrie 2013

Bilute de biscuiti

  
300gr zahar
2 pahare apa
2 linguri cu varf cacao
150gr unt
500 gr biscuiti
1 fiola esenta rom 
1plic zahar vanilat 
2-3linguri nuca de cocos
optional:
visine
stafide
nuci

Biscutii se macina, se pun intr-un vas impreuna cu cacaoa si vanilia.
Zaharul cu apa se pun la fiert pana se obtine un sirop gros.
 Oprim focul si adaugam untul si amestecam pana se topeste complet.
Se toarna caldut peste biscuiti, se pune romul si se amesteca bine compozitia.
Se modeleaza bilute mici care se tavalesc prin nuca de cocos, cacaoa, nuca macinata
Cine doreste poate pune cate o visina sau stafida in mijlocul bilutei.





 mda.......si hotul care fura tava in timp ce eu faceam poze :))


16 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Rocsy, ma bucur ca-ti place bilutele mele :)

      Ștergere
    2. Eu nu pun unt si ies la fel!

      Ștergere
  2. Usor de facut....daca te lasa cineva, in pace !
    Sunt de mare efect si tareeeeee gustoase .
    Te tzuc cu mult drag Diana !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Sidy, sa stii ca smecherasi mei m-au si ajutat pana in momentul cand a trebuit sa fac poze, pur si simplu nu mai aveau rabdare :)))

      Ștergere
  3. diana, l-ai prins in flagrant...si nici nu ai sistem de supraveghere.
    ce sa-i faci, daca sunt bune bilutele...si eu as fura o tava; sa-mi spui unde ai pus-o si cand nu faci poze.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi Mika, m-au furat la greu banditii, cum nu eram atenta cum furau ba din compozitie , ba din bilutele gata facute :)

      Ștergere
  4. Si eu fac bilute din astea,destul de des.
    Super!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi Adina, intradevar este un desert tare bun.

      Ștergere
  5. Nu te supara,dar acolo zice ''Biscutii se macina, se pun intr-un vas impreuna cu cacaoa si vanilia.'',care vanilia?fiindca in reteta nu zice nimic despre vanilie,chiar vreau sa incerc reteta dar nu pot fiindca vanilia asta ma nedumereste

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. scrie la ingrediente de zahar vanilat, dar poti folosi si esenta de vanilie.

      Ștergere
  6. ms pt reteta sun ff bune

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna, ce gramaj tb sa aiba paharul? 250? Am facut si mi-a ramas sirop; fie nul-am fiert eu suficient.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil nu ai fiert suficient siropul, dar daca chiar vrei sa scurtezi timpul de fierbere masori apa cu un pahar de 200ml.

      Ștergere
  8. multumesc pt reteta...acum am facut,sunt ft bune....:*

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunt ft bune am facut si eu multumesc

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pinterest