luni, 29 octombrie 2012

Zuppette cu blat de bezea si nuca



pentru foi
1 pachet de foietaj, 800g
pentru blatul de bezea
6 albusuri
150gmiez de nuca taiata
150g zahar
1/2 plic praf de copt
40g faina
  Lasam aluatul de foietaj sa se deschete la temperatura camerei. Il desfacem, il taiem in doua si coacem doua foi.
  Punem miezul de nuca la prajit intr-o tava la cuptor, apoi il taiem bucatele sau il strivim cu sucitorul.

  Albusurile le batem spuma, adaugam treptat zaharul si batem in continuare pana se formeaza o bezea tare, lucioasa ce nu curge. Adaugam nucile, faina si praful de copt. Amestecam cu grija si turnam compozitia intr-o tava bine unsa cu unt si tapetata cu faina sau hartie de copt. Coacem la 180 grade cam 25 minute. Il lasam sa se raceasca in cuptor.

pentru crema
6 galbenusuri
150g zahar 
50ml lapte
125g unt sau margarina
150ml frisca lichida
1 fiola esenta vanilie
  Mixeaza  frisca si o dam la rece.
  Galbenusurile, laptele si zaharul le punem la fiert pe baie de aburi. Amesteca incontinu pana se ingroasa crema. O lasam la racit apoi o mixam cu untul, adaugam frisca si vanilia.

Glazura de ciocolata:
100g ciocolata
50 ml frisca
  Ciocolata o taiem bucatele, o amestecam cu frisca si o punem pe foc mic pana se topeste.

   Asamblam prajitura astfel: o foaie de foietaj, jumatate din crema, blatul de bezea, restul de crema, celalat foaie de foietaj.
   Acoperim prajitura cu un prosop curat si punem o greutate pe ea.Dam la rece cateva ore apoi o glazuram cu ciocolata.








vineri, 26 octombrie 2012

''Ochi insangerati"

Nu sunt o amatoare de sarbatori gen Haloween sau mai stiu eu ce alte americanisme, dar nu am putut rezista provocari concursului de retete propus de
  Decorix
 Asadar m-am inscris cu o reteta simpla si rapida,
 daca doriti sa ma votati o puteti face
AICI
 bifind cele 5 stelute galbene de sub titlul postari, va multumesc!




Ingrediente:
4 oua
4 masline verzi umplute cu gogosar rosu
2 linguri de ketchup
jumatate de borcan salata de sfecla rosie
Mod de preparare:
Se pun la fiert ouale cu un praf de sare (pentru a nu crapa coaja) timp de 7 minute, apoi se lasa la racit. Se curata de coaja si se taie in doua pe lung. Pe o tava se presara salata de sfecla rosie, se pun jumatatile de oua, se decoreaza cu ketchup si feliutele de masline.

joi, 25 octombrie 2012

Prajitura Tosca




pentru o tava mare 38/28 cm
Ingrediente pentru blat:
8 albusuri    
250 g zahar      
100 g mac
100 g nuca de cocos   
3 linguri faina
1 praf de copt   
   
 Pentru crema:
8 galbenusuri
200g zahar
1 plic budinca de vanilie
400 ml lapte
150 g margarina Rama

 Sirop:
100g zahar
100g apa
Glazura:
 100g ciocolata
50ml lapte
 +21 de biscuiti Preparare:
Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul. Se bate bine spuma pana se intareste si nu mai curge de pe tel.
Se adauga macul, nuca de cocos, praful de copt si faina.
In tava tapetata cu hirtie de copt se toarna compozitia si se coace  30 minute la foc mijlociu in cuptorul incalzit la 180 de grade.
Crema:
Se freaca galbenusuri cu: zaharul, plicul de budinca si putin de lapte. 
Restul de lapte se fierbe apoi se adauga peste compozitia cu galenusurile cu budinca. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa crema. Se lasa la racit apoi se mixeaza bine cu  margarina.
Pentru sirop:
Intr-o craticioara perfect uscata se pune zaharul la topit pe foc mic, cand s-a caramelizat se stinge cu apa.Se mai tine putin pe foc pana se dizolva tot caramelul.
Se foloseste rece. Dupa preferinta se poate adauga rom, cafea ness sau capuccinno.
Pentru glazura:
ciocolata rupta bucatele mici se amesteca cu laptele si s etopeste la foc sau la microunde.

Peste blatul racit se pune crema, apoi biscuiti inmuiati in sirop. Se da prajitura la rece cateva minute si se intinde peste ea glazura calduta.



marți, 23 octombrie 2012

Prajitura deosebita cu foi si nuca

reteta este pentru o tava mare de 38cm/28cm
aluat
250g margarina rama
4 galbenusuri
600g faina
1 praf de copt
100g zahar
2 linguri cacao
400g gem acrisor de prune, visine..


bezea
6 albusuri
150g zahar
6 linguri nuca macinata
2 linguri de faina

Pregatim aluatul astfel: frecam faina cu untul moale, adaugam zaharul, galbenusurile si praful de copt. Framantam bine si impartim aluatul in trei bile, una o framantam cu cacao, celelalte le lasam asa si le dam la rece o ora.
In tava mare de la aragaz tapetata cu unt si faina sau cu hartie de copt asamblam prajitura pentru copt astfel: intindem o foaie alba, o ungem cu gem, asezam foaia cu cacao, peste ea intindem bezeaua si  radem cea de a treia bila de aluat simplu.
Dam prajitura la cuptor pentru 40 de minute pana se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoare.

Se glazureaza glazeaza prajitura cu ciocolata.







duminică, 21 octombrie 2012

Tort Hello Kitty 2




inca un tort cu tema Hello Kitty pentru o fetita care indrageste aceasta pisicuta
a fost un tort de ciocolata, 
blat insiropat in sirop de zahar ars si rom,
 crema de ciocolata si visine
a avut 2, 500 kg

sâmbătă, 20 octombrie 2012

Negresa glazurata cu nuca

500g zahar
250g unt
100 g cacao
150 ml lapte
4 oua
100g nuci macinate taiate grosier
200g faina
1 plic praf de copt

Se pune la fiert zaharul, untul, laptele si cacaoa.
Cand incepe sa fiarba se da deoparte.
Se opresc 15 linguri pentru glazura, restul compozitiei se lasa la racit.







In acest timp se bat albusurile spuma.
In siropul racit se incorporeaza pe rand si in ordine: galbenusurile, faina, praful de copt, albusurile si nuca.
     

Compozitia se toarna in tava (30/21cm) si  se coace la 180 grade timp de 30 de minute
 



Blatul copt si racit si se taie cubulete.
Fiecare bucatica de prajitura  se inmoaie in siropul oprit la inceput.




miercuri, 17 octombrie 2012

Tort Hello Kitty


 tort de ciocolata,
blat de cacao, crema de ciocolata si finetti
 cu bucatele de ciocolata si stafide inmuiate in rom, 
imbracat in frisca vanilata
  2,100kg
Dupa ce am umplut tortul cu ciocolata si l-am acoperit cu frisca l-am lasat la rece cateva minute pana s-a intarit frisca.
Am desenat o pisicuta pe o hartie si apoi am decupat capul, corpul, picioarele, le-am asezat pe tort si cu ajutorul unei scobitoare am trasat linii subtiri pe frisca.
Cu ciocolata topita am trasat conturul desenului, apoi cu frisca colorata am desenat rochita.
Floarea mare, floricele mici si inimioarele le-m facut din pasta de zahar.






miercuri, 10 octombrie 2012

Napolitane cu betisoare de finetti




 o reteta simpla, rapida si de efect...
avem nevoie de:
1 foaie de napolitana
200g zahar
100ml apa
125g margarina rama
150g nuci macinate
250g biscuiti
rom, vanilie
2 linguri cacao
4 betisoare mari de finetti sau 8 mai mici

Se pregateste un sirop gros din  zahar, apa si margarina care se pun pe foc si se fierb timp de 3 minute. Se opreste focul se lasa sa se racoreasca apoi se pune nuca macinata si biscuitii si se amesteca bine. Se imparte compozitia in doua, o parte se amesteca cu vanilia, iar cealalta cu cacao si esenta de rom.
Foia de napolitana se taie in lung in 4 parti (fiecare foaie a avut 7 cm latime.)
Doua foi se ung cu compozitia simpla cu vanilie, celelate doua cu compozitia in care am pus cacao si rom.
Pe una din foi se aseaza doua randuri  betele de finetti si se acopera cu cealalta foaie cu cacao cu crema in jos, astfel incat betisoarele sa fie in mijlocul cremei.
Pentru asamblarea finala: foaie cu crema de vanilie, foile cu cacao si betisoare si iar o foaie cu vanilie asezata cu crema in jos.
Se acopera cu o greutate si se da la frigider pana a doua zi cand se poate taia.



luni, 8 octombrie 2012

Prajitura cu iaurt si mere

 

pentru ca  ne plac prajiturile cu mere foarte mult, m-am gandit sa refac Tarta cu iaurt si mere 
dar de data aceasta in cantitate mai mare, 
asadar pornind de la acea reteta cu mici modificari si ajustari
am pregatit aceasta prajitura
pentru o tava mare, aproximativ 28/40cm
400ml iaurt
8 linguri ulei
8 oua
250g zahar
450g faina
1 plic praf de copt
8 mere mari
4 linguri scortisoara
4 linguri zahar
Albusurile le-am batut spuma, am adaugat treptat zaharul. Cand am obtinut o spuma densa si lucioasa am adaugat pe rand: galbenusurile, iaurtul si uleiul, amestecand dupa fiecare, apoi am pus faina cernuta si praful de copt si la final merele cubulete.
Am turnat compozitia in tava, am asezat feliutele de mere ramase, am presarat cu scortisoara si zahar.
In cuptorul bine incins am pus prajitura la copt la 180de grade pentru 35-40 de minute.









vineri, 5 octombrie 2012

Tarta cu iaurt si mere




200ml iaurt
4 linguri ulei
4 oua
100g zahar
250g faina
1/2 plic praf de copt
4 mere mari
 2 linguri scortisoara
2 linguri zahar


 Se curata merele, doua se taie cubulete si doua se taie felii subtiri.


Ouale intregi se bat cu telul, se pune zaharul, iaurtul si uleiul si se amesteca bine, se adauga faina si praful de copt.
La final se incorporeaza si merele cubulete.
 Se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu diametru de 24 cm.
Deasupra se aseaza frumos feliutele de mere, se presara cu scortisoara
 si zahar.
Se introduce tava in cuptorul incalzit la 200 de grade , se coace timp de 30-35 minute.


Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pinterest