joi, 27 septembrie 2012

Cuib de viespi


pentru aceasta reteta am folosit cantitatile de la http://dianacakes.blogspot.ro/2012/09/floare-impletita-cu-nuca.html
    450g faina          
4 linguri  zahar
2 galbenusuri
250ml lapte
1 praf de sare
1 pliculet de drojdie uscata (7g)
pentru uns 
 100g unt sau rama moale
100g zahar
2 pliculete zahar vanilat
pentru stropit
 150ml lapte
100g zahar
1 esenta de vanilie
Dizolvam drojdia in laptele caldut si o turnam peste faina, adaugam si restul ingredientelor. Framantam un aluat netet si lasam la crescut.
Pe masa presarata cu faina intindem aluatul, il ungem cu untul frecat cu zaharul si vanilia. Rulam strans si taiem sulul in felii de 5 cm lungime.
Punem hartie de copt pe fundul tavii sau cratitei care va merge la cuptor si asezam rulourile cu distanta intre ele.
Lasam la crescut 20-30 de minute apoi dam tava la cuptor la 180 de grade. Dupa 20 de minute scoatem tava si o stropim cu laptele indulcit si parfumat cu vanilie. Coacem pana devine rumenie si trece testul cu scobitoarea...cam 25 minunte.
Pofta buna!








marți, 25 septembrie 2012

Floare impletita cu nuca



pentru aluatul dospit avem nevoie de:
450g faina
80g zahar
2 galbenusuri
250ml lapte
1 praf de sare
20g drojdie proaspata /un pliculet de 7g uscata

pentru uns foaia:
100g unt sau rama moale
100g zahar
150g nuca macinata
2 linguri scortisoara
1 esenta de rom

in plus pentru stopit:
150ml lapte
100g zahar
10g zahar vanilat

Drojdia o dizolvam in laptele cadut. Faina o cernem intr-un lighenus si facem o groapa in mijloc, turnam laptele cu drojdia, punem zaharul, ouale, sarea o punem intr-un colt pentru a nu  ajunge in contact direct cu drojdia. Framantam aluatul pana devine netet si il lasam la crescut 30 de minute la loc caldut.
Pe masa presarata cu faina intindem o aluatul, il ungem cu untul frecat cu zahar si rom. Presaram cu nuca si scortisoara, apoi rulam.
Cu un cutit bine ascutit crestam sulul obtinut, o felie  o tragem spre exterior, alta spre interior....imaginile de mai jos sunt poate mai explicite decat cuvintele mele








Asezam floarea in tava si o lasam la crescut cateva minute, apoi o bagam la cuptor la 180 grade.
Laptele il amestecam cu zaharul si vanilia.
Dupa 15 minute o scoatem si o stropim cu jumatatea din cantitatea de lapte amestecat cu zahar si vanilie. Introducem tava la cuptor, dupa alte 15 minute o scoatem din nou si o stropim cu restul de lapte. O bagam la cuptor si o mai tinem cam 10 minute pana se rumeneste frumos.


luni, 17 septembrie 2012

Tort "Casuta"

La multi ani Rebecca! 
Tort "Casuta" din:
blat pufos simplu si blat pufos de cacao
crema ganache de ciocolata amaruie in combinatie cu nutella si nuca macinata
insiropat usor in rom
ornat in frisca si pasta de zahar
aproximativ 3,5-3,8kg








Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pinterest