marți, 26 iunie 2012

Tort Buburuza II



tort cu blat pandispan si cu crema de capsuni reteta o gasiti aici
 a avut 2,6 kg
pentru buburuza am folosit pasta de zahar 
si pentru cap, antene si bulinute plastelina de ciocolata
ornat in frisca















luni, 11 iunie 2012

Tort de bezea si crema de ciocolata





si pentru ca aveam adunate mai multe albusuri in congelator, 
m-am gandit sa incropesc un tort de bezea.
 asadar am facut 3 blaturi de bezea 
pe care le-am umplut cu o crema de ciocolata si frisca


pentru bezea:
6 albusuri
15 linguri de zahar
1 lingurita zeama de lamaie

Albusurile trebuiesc decongelate in frigider
 si apoi aduse la temperatura camerei.
Se mixeaza bine cu zeama de lamaie,
apoi se adauga treptat zaharul mixand in continuare.
Este important sa obtinem o spuma foarte densa, lucioasa, ce nu curge in momentul in care intoarcem castronul cu gura in jos.
Cu ajutorul unui capac desenam cercuri pe foaia de copt si intindem bezeaua dupa dimensiunea obtinuta.
Se coc pe rand cele 3 blaturi la 150 grade timp de aproximativ 45 minute pana ce bezeaua s-a uscat.
Se lasa la racit in cuptor.

Aceste blaturi se pot pastra mai multe zile la temperatura camerei.


pentru crema:
3 oua
8 linguri zahar
120g ciocolata
125g unt sau margarina
120ml frisca

Se pun ouale cu zaharul pe baia de aburi. Cu telul in forma de para batem incontinuu pana ce crema se ingroasa tare. Se opreste focul si se incorporeaza ciocolata in crema apoi o lasam la racit.
Cand crema este rece o mixam cu untul la temperatura camerei si apoi cu frisca mixata separat.


Tips: montati tortul direct in tava de servire. Eu nu am facut asa, iar in momentul in care l-am transferat in tava in s-a sfaramat blatul pe margine.
 Daca doriti un tort mai rafinat adaugati nuca prajita si taiata marut in foi sau in crema.




Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pinterest