sâmbătă, 20 octombrie 2012

Negresa glazurata cu nuca

500g zahar
250g unt
100 g cacao
150 ml lapte
4 oua
100g nuci macinate taiate grosier
200g faina
1 plic praf de copt

Se pune la fiert zaharul, untul, laptele si cacaoa.
Cand incepe sa fiarba se da deoparte.
Se opresc 15 linguri pentru glazura, restul compozitiei se lasa la racit.







In acest timp se bat albusurile spuma.
In siropul racit se incorporeaza pe rand si in ordine: galbenusurile, faina, praful de copt, albusurile si nuca.
     

Compozitia se toarna in tava (30/21cm) si  se coace la 180 grade timp de 30 de minute
 



Blatul copt si racit si se taie cubulete.
Fiecare bucatica de prajitura  se inmoaie in siropul oprit la inceput.




5 comentarii:

  1. Diana arata minunat, dar modifica la cacao. Nu poti sa pui 100 de linguri! Ai gresit! Pupici multi! Tie si banditilor pe gropite!

    RăspundețiȘtergere
  2. MMMm ce bine arata! Cred ca e delicioasa, combinatia cioco-nuca este mai mult decat delicioasa pentru mine! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai ce bine arata, si insiropata si cu ciocolata si cu nuca, e un deliciu!! Pupici

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly