vineri, 23 septembrie 2011

Biscuiti spritati



550g faina
2 linguri mari untura de porc
2 linguri mari smatana
2 oua
200g zahar
1 plic zahar vanilat
1ingurita bicarbonat de sodiu
coaja de portocala confiata sau rasa

pentru inceput faina o amestecam cu untura, apoi adaugam smantana, ouale, zaharul si vanilia, 
apoi bicarbonatul de sodiu stins cu putin otet si coaja de portocala taiata marunt




se framanta un aluat ce nu mai lipeste, se mai poate adauga faina dar cu atentie! nu prea multa
tinem cont de faptul ca untura se topeste de la caldura mainilor, altfel riscam sa facem niste biscuiti foarte tari
chiar de aceea nu e bine sa framantam mult aluatul ci doar atat cat sa se amestece ingrdientele
  lasam aluatul la frigider timp de 30 de minute


instalam dispozitivul pe masina de carne si dam bataie.....cu ajutoarele din dotare, bineinteles
se aseaza in tava stropita cu putin ulei
apoi se coc in cuptorul incalzit timp de 15 minute la 180de grade


se lasa sa se raceasca in tava.... calzi se vor rupe
se pot trece prin zahar pudra sau orna cu ciocolata....noi am renuntat la etapa asta pentru ca pur si simplu am mancat jumatate din biscuiti direct din tava de-abia rocorita!
a doua zi biscuitii vor fi mai buni si se vor inmuia.


marți, 20 septembrie 2011

diferite torturi

doua torturi facute acum ceva timp in urma....poze nu tocmai reusite....
un tort simplu
blat pandispan cu mousse de ciocolata



acesta vrea sa fie un..cartof .......
blat de cacao insiropat cu rom si eterna crema ganache, 
 




Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pinterest