sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Tort Papusa Barbie II

blat de cacao din: 8oua, 16 linguri zahar, 8 linguri faina, cacao, 1 praf de copt
crema ganache de ciocolata: 500ml frisca, 300g ciocolata
insiropt cu sirop de zahar ars: 1 cana zahar, 2 cani apa, esenta de rom
ornat cu frisca 250-300ml si suc de lamaie, esenta de vanilie






2,100 kg


joi, 20 ianuarie 2011

Tort Corabie

am facut 2  blaturi de cacao 
pt fiecare blat:
6 oua, 12 linguri zahar, 6 linguri faina, cacao, 1 plic praf de copt
albusurile le-am batut spuma, am adaugat treptat zaharul, apoi galbenusurile si la urma faina, cacaoa si praful de copt
dupa ce am copt blaturile le-am taiat pe orizontala in doua 
unul l-am pastrat pentru baza tortului iar celalalt l-am decupat in asa fel incat sa arate a corabie


crema
 9 oua, 18 linguri de zahar, 200g ciocolata, 350g unt
am batut ouale spuma cu zaharul apoi am pus oala pe baie de aburi, batat continuu cu telul para pana ce crema s-a ingrosat bine, bine
am adaugat ciocolata taiata marunt apoi am lasat crema sa se raceasca
rece am mixat-o bine cu unt

sirop
o cana zahar, 2  1/2 cani apa, esenta de rom
zaharul se arde si se stinge cu apa, se mai lasa putin pe foc pana se dizolva de tot
se foloseste rece aromat cu esenta de rom

blaturile insiropate le-am umplut cu crema si am asezat corabia pe blatul intreg, am ornat-o cu crema de ciocolata
pentru partea colorata am folosit 400ml frisca mixata bine cu 3 linguri de zahar pudra si o esenta de vanilie


si gata!


3, 600 kg

marți, 18 ianuarie 2011

Festivalul Blogurilor Gustoase III



de astazi incepe votarea la concursul 

"Festivalului Blogurilor Gustoase" 

am nevoie de votul vostru dragi cititori

asadar daca doriti sa o faceti asta e adresa

atentie mare! se acorda un singur vot pe tot parcursul concursului!!!

va multumesc foarte mult!

luni, 17 ianuarie 2011

Interviu pentru Gustos.ro

 Asa..... si sa ma laud putin.....
am avut marea placere si onoare de a acorda un scurt interviu pe situl
il puteti citi si aici 




Cu mare placere va facem cunostinta cu Diana Kintsch, o creatoare de torturi minunate, care isi arata maiestria pe blogul Diana's Cakes.


Cum ai inceput sa ai un blog gastronomic?
In primul rand vreau sa va multumesc pentru acest interviu, e o onoare pentru mine sa iau parte la el.
Povestea blogului s-a intamplat anul trecut odata cu concursul organizat de dumneavoastra Festivalul Blogurilor Gustoase II, atunci m-am hotarat sa adun toate retetele ce le aveam scrise deja pe forum si sa incropesc un blog, ce a urmat a fost o nebunie! nu credeam ca voi deveni dependenta de el, tin foarte mult la el.


Ai vreun bucatar favorit?
Nu unul special, imi plac Radu Anton Roman, Jamie Oliver, Ana Olson, Martha Stewart.


De unde te inspiri in arta culinara: carti de bucate, reviste, emisiuni, bloguri, site-uri?
Cumpar fel si fel de reviste, carti de bucate, urmaresc si emisiuni tv pe teme culinare, urmaresc si foarte multe bloguri, site-uri romanesti si straine.

Care a fost cel mai mare dezastru culinar pe care l-ai avut?

Au fost multe...imi aduc aminte ca pe la vreo 14 ani m-a lasat mama sa fac piftele si a plecat la servici, bineinteles ca am pus orez in ele.

Daca ai avea un restaurant, ce profil ar avea, care ar fi specialitatea bucatarului si unde ai vrea sa se afle din punct de vedere geografic?

Daca as avea o asemenea ocazie as alege Romania, undeva la munte, dar cred ca mi-ar place mai mult o cofetarie, dulciurile ma atrag mai mult.


Care au fost cele mai pretentioase retete gatite de tine vreodata?
Nu fac retete de mancare pretentioase, nici nu ma consider o mare bucatareasa, gatesc pe gustul copiilor si a sotului asa ce trebuie sa fac 2, chiar 3 feluri zilnic, iar pe musafiri ii delectez cu ceva dulce.


Ce retete ai recomanda utilizatorilor incepatori de pe blogul tau?
http://dianacakes.blogspot.com/2009/10/ciuperci-umplute.html
http://dianacakes.blogspot.com/2009/11/buzunare-cu-ciuperci_26.html
http://dianacakes.blogspot.com/2010/05/minipizza-in-foietaj.html


Care este reteta ta preferata si/sau care este cea pe care o gatesti cel mai des?
Imi plac foarte mult pastele, pizza. dar si sarmalele, pe care copii le adora si foarte des pregatesc supa cu galuste sau taitei de casa.


Ai vreo reteta mostenita din familie, o reteta a copilariei tale?
Din pacate nu prea am fost interesanta de gatit cat eram la mama acasa, am invatat mai mult singura dupa ce m-am maritat, dar nu pot sa uit gustul mancarurilor simple facute de bunica, gust si miros pe care din pacate nu il voi mai simti niciodata. De la mama am invatat sa fac torturi si prajituri, o ajutam mai ales de sarbatori.


Daca ai putea sa alegi o tara in care sa te nasti din nou, pe care ai alege-o din punct de vedere culinar?
Tot Romania as alege.


Care sunt restaurantele tale preferate?
Nu obisnuiesc sa ies prea des la restaurant, dar cand o fac mergem la pizza.


Cat de mult experimentezi in bucatarie? Respecti retetele cu stricteze?
Foarte rar duc o reteta pana la capat pas cu pas, improvizez cu ce am la indemana si ce stiu ca e pe gustul familiei mele.


Alimentatia sanatoasa este o chestiune tot mai importanta pentru zilele noastre, suntem inconjurati de alimente nesanatoase. Ce sfaturi, recomandari le dau tinerelor mamici pentru a-si hrani sanatos copiii?
Un sfat ar fi acela sa citeasca cu atentie ce scrie pe ambalajul fiecarui produs pe care il cumpara, e foarte important! mai ales cand e vorba de hrana copiilor, si sa nu ocoleasca piata, din pacate supermarketurile sunt mai la indemana, dar nu tot ce straluceste este aur, nu?


Care este reteta de pe blogul tau cu cel mai mare succes?
Nu pot sa spun ca am avut mare succes , dar am sa va dau cate retete:
http://dianacakes.blogspot.com/2010/06/pilaf-de-orez-cu-piept-de-pui-la-cuptor.html
http://dianacakes.blogspot.com/2009/12/prajitura-cu-nuca-si-crema-de-ness.html
http://dianacakes.blogspot.com/2010/02/tort-inimioara.html
http://dianacakes.blogspot.com/2010/07/melcisori-cu-nuca-si-scortisoara.html


Ai bloggeri culinari preferati? Care sunt acestia?
Am foarte multe bloguri pe care le vizitez si le admir, nu vreau sa dau nume, fiecare are stilul lui si frumusetea lui, nu mai vorbesc de munca depusa de bloger.


Ai alte pasiuni in afara de arta culinara despre care ai vrea sa ne povestesti?
Pasiune  pentru arta culinara e prea spus, mai degraba pentru dulciuri...imi place sa le fac dar si sa le mananc!












sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Papanasi cu branza.....prajiti




500g branza dulce
2 linguri zahar
1 ou
30g faina
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
1 praf de sare


Se freaca branza dulce cu furculita impreuna cu toate ingredientele.
Se lasa 15 minute, apoi se modeleaza cu mana papanasii si se dau prin faina si se pun la prajit in ulei bine incins la foc potrivit.
Se scot pe un sevetel si se servesc calzi pudrati cu zahar pudra sau dulceata.




marți, 11 ianuarie 2011

La multi ani Cristian !

acum cateva zile printisorul meu cel mare a implini 15 ani!
La multi ani puiul meu! sa cresti mare si sa fii sanatos ! 
mama te pupa si sa stii ca e mandra de tine!


marți, 4 ianuarie 2011

Bezele cu nuca

pentru ca am adunat foarte multe albusuri de la diferite preparate m-am gandit sa le folosesc la ceva dulce...
...si ce era mai potrivit acum de sarbatori decat niste bezele cu nuca?
copiii au fost super incantati de ele ata cei mici cat si cei mari ...prietenii lui Cristian 


 6 albusuri
450g zahar
1 plic zahar vanilat
1 esenta de rom
2 cani de nuca macinata

intr-o cratita mai mare, care va merge pe baia de aburi, se bat albusurile spuma , se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana acesta se topeste si se formeaza o spuma densa ce nu curge de pe tel.
se pune cratita pe aburi si se fierbe inca 15  inute pana se ingroasa bine spuma, apoi se adauga aromele si nuca macinata , se amesteca de 2- 3 ori apoi se da deoparte 
rece se ia cu o lingurita  compozitie si se formeaza gramajoare in tava cu hartie de copt....bineintels se poate folosi posul
se coc in cuptorul bine incis, dupa  5 minute focul se da la mic si se lasa bezelele pana se usuca bine si crapa usor la suprafata
atentie! nu se deschide cuptorul in primele 15 minute.


bineinteles se pot lipi doua cate doua cu orice crema de tort pe baza de unt.


Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pinterest