duminică, 6 noiembrie 2011

Cornulete cu gem

 


1cub drojdie
250 ml lapte
25 g unt topit, dar rece
3-4 linguri de zahar
1ou
500 g faina.

dizolvam drojdia in laptele caldut , adaugam o lingura de zahar si 100g faina
lasam 10 minute sa dospeasca.
punem faina cernuta in masina de paine, turnam laptele cu drojdia si pornim programul de framantare, adaugam pe rand restul ingredientelor.
scoatem aluatul gata framanta il punem intr-un lighenus preasarat cu faina, acoperim cu un prosop curat, ferit de curentii de aer....eu mai folosesc aragazul mai ales cand e rece afara.... il lasam sa creasca timp de o ora.....se poate lasa sa creasca si in MP
pe masa presarata cu faina modelam cornurile cat dorim de mari, le umplem cu gem.
le lasam  sa cresca timp de 20 minute si le ungem cu ou batut.
le coacem in cuptorul incalzit la 180g.








5 comentarii:

  1. Imi e dor de mirosul asta in casa, de weekendul viitor ma apuc si eu de aluaturi dospite ca tot a venit frigul :P minunate cornurile la micul dejun cu ceai sau lapte

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt perfecte! Cu ocazia asta mi-am amintit ca nu am mai copt cornuri demult, deci trebuie sa recuperez :)

    RăspundețiȘtergere
  3. M-a adus mirosul aici la tine.Minunate cornuri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Te invit cu mare drag sa participi la concursul organizat pe blogul meu !
    http://bucatepealese.blogspot.com/2011/11/concurs-culinar.html

    RăspundețiȘtergere
  5. Mimmi iti multumesc de invitatie, sper sa o onorez....te pup

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pinterest