marți, 30 noiembrie 2010

Tarta cu iaurt

 200g foi de placinte
400ml iaurt
4 oua
150g zahar
50g stafide
coaja rasa de la 1/2 lamaie
putin ulei
 pt umplutura se amesteca  iaurtul, zaharul, stafidele, ouale si coaja de lamaie
se unge vasul in care se va coace tarta cu ulei
se aseaza doua foi de placinta pe fundul vasului lasand capetele afara, se stropeste cu ulei, se toarna 1/4 din compozitia de iaurt
se iau doua foi de placinta si se imparuresc in patru si se aseaza peste iaurt, se stropesc cu ulei, se toarna alt strat de iaurt, alt strat de foi....la sfarsit se aduc marginile in interior acoperind tarta, deasupra am pus 2 linguri de iaurt si am presarat zahar.

se introduce la cuptor,este gata cand trece proba cu scobitoarea





duminică, 28 noiembrie 2010

Strudel cu dovleac II


400g foi de placinte
 2kg dovleac ras
zahar
scortisoara
nuci macinate
ulei
Dovleacul se curata si se rade. Daca are zeama multa se scurge si s epune la calit intr-o cratita cu putin ulei.Se pune zahar dupa gust, scortisoara si nuci macinate.
Pentru fiecare strudel se iau doua foi de placinta si se ung cu ulei apoi se suprapun.
Se pune un strat de dovleac si se ruleaza strans.
Se aseaza ruladele in tava, se ung cu ulei si sa dau la cuptor.
Se servesc pudrate cu zahar din belsug.







miercuri, 24 noiembrie 2010

Blat pentru tort .....reteta mea de baza


Reteta pentru o tava rotunda de 24 cm inaltime de o palma...poate fi taiat in trei felii
si respectiv tava dreptunghiulara 28/38 cm inaltime de 3 degete...poate fi taiat in doua felii

6 oua,
6 linguri zahar,
 6 linguri faina cernuta,
10g praf de copt,
 cacao

Incepem prin a separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile le mixam pana se formeaza o spuma destul de densa, se adauga zaharul treptat mixind in continuare pana se topeste zaharul si se formeaza o spuma lucioasa, tare care nu curge.

Adaugam galbenusurile pe rand mixand dupa fiecare,


Apoi faina cernuta si praful de copt si amestecam usor cu lingura de jos in sus.
 


 
Coacem in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina sau cu hartie de copt.
 Blatul este copt cand se desprinde de pe marginile tavii si trece testul cu scobitoarea. Introducem o scobitoare in mijlocul blatului si data iese curata blatul este gata, daca este umeda si cu resturi de compozitie pe ea , blatul mai trebuie copt.


Atentie!
-nu se deschide cuptorul in timpul coaceri, in special in prima parte.
-daca punem cacao sau nuca in blat scadem cantitatea de faina.

 



 si cu cacao....



sau rotund....

 

si cu cacao...
 




duminică, 7 noiembrie 2010

Prajitura cu dovleac

reteta pentru o tava mare 28/38cm
 pentru pireul de dovleac
1,5 kg dovleac ras 
150g zahar
scortisoara

Dovleacul ce l-am folosit eu nu avea zeama mai deloc asa ca doar l-am calit usor, cu zahar dupa gust, la urma am adaugat si scortisoara. Daca dovleacul lasa zeama mai multa se tine pe foc pana aceasta scade.
La nevoie mai adaugati zahar.

Prajitura se taie cand s-a racit si se serveste pudrata cu zahar pudra vanilat.

Sfat: puteti renunta la oul din aluat si va fi o reteta foarte buna de post


 
pentru foi
600gr faina
250g margarina
1 ou
150gr zahar
1 varf  de cutit de bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita de otet
putin lapte, cit cere aluatul.
3-4 linguri de gris

Margarina se freaca cu zaharul, se adauga oul, apoi pe rand: cam 50 ml lapte, faina si bicarbonatul stins cu otet.
Daca se cere mai adaugati faina sau lapte, pana rezulta un aluat ce nu mai lipeste.
Se framinta bine aluatul si se imparte in doua.
Se intinde o foaie in tava unsa, se presara putin gris, se pune piureul de dovleac, se presara iar gris, apoi se acopera cu cea dea doua foaie.
Se inteapa aluatul din loc in loc cu furculita. Se coace in cuptorul bine incalzit.



luni, 1 noiembrie 2010

un nou concurs

din data de 4 noiembrie incepe votarea la concursul
cine doreste sa ma sustina cu un vot ii multumesc din suflet!
votati reteta Musaca de cartofi
VOTATI AICI:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pinterest