duminică, 25 aprilie 2010

Tort inghetat cu ciocolata si visine




25 bucati de piscoturi
3 oua
200 g zahar pudra
1 pachet unt sau margarina moale
200g ciocolata amaruie
500ml frisca
1 cescuta lapte
1 cana visine fara samburi
 Separam ouale, galbenusurile le frecam cu zaharul, adaugam si untul si mixam pana ce obtinem o spuma.
Albusurile le batem spuma si le incorporam cu atentie in crema de galbenusuri.



Frisca o mixam bine. Ciocolata o topim cu o lingura de frisca la foc mic, apoi o turna usor in frisca si mixam bine.
Incorporam usor frisca in crema de oua, adaugam si visinele scurse de zeama.

 
Luam un vas de aproximativ 2 litri, ne orientam in functie de cata crema avem...... il tapetam cu o foaie de naylon sau o punga taiata, punem putina crema in mijloc pt stabilizare si asezam piscoturile in picioare pe marginea vasului, asta dupa ce le-am inmuiat foarte putin in lapte.Punem si restul de crema si acoperim cu piscoturile ramase.

Acoperim vasul cu naylon si il dam la rece 2 ore.
Inainte de servire il rasturnam pe o tava.

Pulpa de porc la cuptor cu cartofi

 
1kg cartofi
1kg pulpa de porc
500g ciuperci proaspete sau la conserva
1 ceapa
2 linguri faina
1/2 pahar lapte
sare, piper...


cartofii se curata, se taie in patru si se sareaza.
carnea se taie felii mai grosute, se condimenteaza.
un vas de yena se unge bine cu unt, se aseaza cartofii si peste ei se pune carnea si 1/2 pahar apa.
se acopera cu o folie de aluminiu si se baga la cuptor pt 30 minute, dupa care se ia folia jos si se lasa sa se rumeneasca frumos.
pt sosul de ciuperci:
punem ceapa tocata la calit in ulei incins, adaugam ciupercile si lasam sa fiarba inabusit.
cand e gata se drege cu faina amestecata cu laptele, se mai da un clocot pana se leaga sosul.se sareaza si se pipereaza.







Cartofi cu crusta la cuptor

o reteta foarte buna luata de la draga mea Corina , merita incercata, este foarte buna.

1 kg cartofi
3-4 oua
50 grame cascaval
5 linguri de smantana
patrunjel verde
sare
piper
putin unt

Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie rondele.
Se unge un vas de yena cu unt si se aseaza feliile de cartofi .
Ouale le batem biner, cu sarea,  piperul, cascavalul razuit si smantana si patrunjelul tocat marunt.
Aceasta compozitie se toarna peste cartofi si se introduce vasul in cuptorul incalzit.
Se coc pana se rumeneste frumos deasupra si s-a legat sosul cu cartofii.

marți, 20 aprilie 2010

duminică, 18 aprilie 2010

Tort Kodrit Kadir

blat:
1 ou
100ml lapte,
100g zahar
1  lingura unt
100g faina,
1.2 praf de copt,
cacao,
esenta rom 
caramel:
6 oua
200g zahar
800ml lapte
1 esenta rom
1 plic zahar vanilat
1 praf de sare
sirop:
6 liguri zahar

Blatul: oul l-am mixat bine cu zaharul, apoi am adaugat untul topit si laptele amestecam bine si punem si faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua, esenta de rom. am amestecat bine.


Caramel: batem bine restul oualelor cu zaharul, apoi adaugam laptele ,sarea si esenta de rom


Sirop :Intr-un vas caramelizam cele 6 linguri zahar, rotim cratita sa acopere si peretii si lasam la racit

punem amestecul de oua peste zaharul ars si imediat turnam in mijlocul cratitei amestecul pt. blat....nu amestecati
nu va speriati, el se va duce la fund si va fi acoprit complet de compozitia de oua, dar la copt se vor separa frumos cele doua straturi si blatul se va ridica deasupra celui de crema.
introducem in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pt 40-45min
se rastoarna tortul pe platou doar cand este complet racit.





tips:
  • nu deschideti usa cuptorului cel putin 20 minute
  • se poate decora cu frisca, glazura de ciocolata...etc

 insipratie de pe situl  http://www.bucataras.ro/






vineri, 16 aprilie 2010

LILI si Gaby
  mi-au daruit aceste minunate premii,
imi cer scuze ca nu le-am postat mai repede acum le-a venit randul
 Premiile sint cu o conditie:
Sa le dam mai departe la alte 12 persoane.
Sa le anuntam prin comentariu.
Sa scriem linkul blogurilor la care le oferim.
Sa scriem 10 dorinte.
 ce-mi doresc eu? cel mai de pret e sanatatea noastra, apoi restul....
1. sa fie sanatosi copii mei
2. sa-i vad mari, realizati la casele lor
3. sa fim si noi parintii sanatosi sa-i putem ajuta in viata
4 .sa-mi vad parintii si fratele sanatosi
5. sa avem timp pt concediu la vara
6. sa-mi schimb bucataria....daca ar fi dupa mine as dao jos si as face alta
7. sa mearga lucrurile bine in tara asta
8. sa am parte de prieteni buni
 9. sa ma bucur de primavara
10. sa castig la loto

asadar am sa le ofer

joi, 15 aprilie 2010

Bomboloni amorezate




http://neatza.antena1.ro/reteta-lui-vladutz/Bomboloni-amorezate_855.html


125ml apa
30g unt
100 gr faina
15 g amidon alimentar
3 oua
1 vf cutit praf de copt
40 gr stafide

Apa si untul se dau intr-un clocot, apoi se iau de pe foc si se adauga faina in bloc, amestecata cu amidonul si praful de copt si se amesteca bine, bine .
Se lasa pana se rocoreste putin apoi se pun pe rand ouale amestecand rapid dupa fiecare pana ce compozitia devine lucioasa si omogena.
Se adauga stafidele..eu am uitat... si se lasa 5-10min la crescut.
Se i-a cu lingura din compozitie si se pun gogosele mici in ulei incins la 180 grade si se lasa pana se rumenesc frumos.
Dupa ce sunt scoase se pun pe un servetel pt a se scurge de ulei.
Se servesc pudrate cu zahar.

marți, 13 aprilie 2010

la multi ani mami !

 "Cat de mult te iubesc nu pot sa spun:
Este mai mult decat ar incapea vreodata in cuvinte.
Esti pentru mine in acelasi timp bogatia mea, lutul meu rosu,
Olarul meu, sablonul meu, visul meu" .




astazi este ziua mamei mele...ce pot sa spun ? ....decat ca mi-e foarte, foarte dor de ea, ca peste putin timp cu ajutorul lui Dumnezeu ne vom putea strange in brate....fie ca timpul sa zboare cat mai repede....
pe atat de repede de cat de greu a trecut de cand nu ne-am mai vazut...te pup mama si te asteptam cu mult dor !


 Mama
de Geroge Cosbuc


In văduri ape repezi curg
Si vuiet dau în cale,
Iar plopi în umedul amurg
Doinesc eterna jale.
Pe malul apei se-mpletesc
Cărări ce duc la moara
Acolo, mamă, te zaresc
Pe tine-ntr-o cascioara.
Tu torci. Pe vatra veche ard,
Pocnind din vreme-n vreme,
Trei vreascuri rupte dintr-un gard,
Iar flacara lor geme:
Clipeste-abia din când în când
Cu stingerea-n bataie,
Lumini cu umbre-amestecind
Prin colturi de odaie.
Cu tine două fete stau
Si torc în rind cu tine;
Sint inca mici si tată n-au
Si George nu mai vine.
Un basm cu pajuri si cu zmei
Incepe-acum o fata,
Tu taci s-asculti povestea ei
Si stai ingindurată.
Si firul tau se rupe des,
Căci ginduri te framinta,
Spui soapte fara de-nteles,
Si ochii tai stau tinta.
Scapi fusul jos; nimic nu zici
Când fusul se desfira...
Te uiti la el si nu-l rădici,
Si fetele se miră.
...0, nu! Nu-i drept să te-ndoiesti !
La geam tu sari deodata,
Prin noapte-afara lung privesti
"Ce vezi ?" intreab-o fată.
"Nimic... Mi s-a parut asa!"
Si jalea te răpune,
Si fiecare vorba-a ta
E plins de-ngropaciune.
Intr-un tirziu, nerădicind
De jos a ta privire
"Eu simt ca voi muri-n curind,
Ca nu-mi mai sînt în fire...
Mai stiu si eu la ce gindeam
Aveti si voi un frate...
Mi s-a părut c-aud la geam
Cu degetul cum bate.
Dar n-a fost el !... Să-l vad venind,
As mai trai o viata.
E dus, si voi muri dorind
Să-l vad o data-n fată.
Asa vrea poate Dumnezeu,
Asa mi-e datul sortii,
Să n-am eu pe baiatul meu
La cap, în ceasul mortii!"
Afara-i vint si e-nnorat,
Si noaptea e tirzie;
Copilele ti s-au culcat
Tu, inima pustie,
Stai tot la vatra-ncet plingind;
E dus si nu mai vine!
S-adormi tirziu cu mine-n gând
Ca să visezi de mine!




 TE IUBESC MULT MAMA !


Fursecuri cu cocos


200g unt
150g zahar
3 galbenusuri
250g faina
2-3 linguri cacao
1 praf de copt
esenta de rom


1 albus de ou
50 g zahar pudra
50 g cocos
1 esenta vanilie

100g ciocolata
2-3 linguri frisca sau lapte

untul, zaharul si galbenusurile si cacao se framanta bine apoi se adauga faina si praful de copt.
la nevoie se mai adauga faina cat se rezulte un aluat ce nu lipeste, dar nu prea tare.
se da la rece 30 minute.
se intinde o foaie subtire de 1/2 cm, se decupeaza fursecurile si se pun in tava pe hartie de copt si se coc 15 minute.

pt umplut fursecurile se bate spuma 1 albus de ou, se adauga zaharul pudra, cocosul si esenta de vanilie.
pt glazura se topeste ciocolata cu frisca.

1

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pinterest