miercuri, 18 noiembrie 2009

Tarta cu mere



 

pentru umplutura: 3 mere curatate si taiate felii, o lingurita de scortisoara, stafide

pentru crema se amesteca: 250ml lapte cu 4 linguri de zahar, 2 linguri de faina,2 plicuri zahar vanilat, 2 oua batute cu furculita.

Aluatul:
125g margarina se freaca cu 300g faina apoi se aduga: 1 ou, 3 lingurig zahar, 1 varf cutit de sare, un praf de copt, 2-3 linguri lapte.
Se framanta un aluat care se da la rece timp de o ora.
Nu framantati prea mult aluatul chiar daca raman bucatele de margarina intregi.
Se ia o forma de tarta sau o tava ratunda, se unge cu putina margarina sau ulei si se pune aluatul avand grija sa tapetati si pereti lateral.
Se aseaza merele feliate, se presara scortisoara si stafidele si se pune crema.
Se da la cuptor.




3 comentarii:

  1. Diana, sa stii ca imi place tare mult blogul tau ca de-altfel si dulciurile tale..........imi pare rau insa ca nu ti-ai facut putina publicitate pentru Festivalul blogurilor gustoase..........cu siguranta ai fi avut succes.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, imi plac retetele tale, iti multumesc , si te-as ruga sa-mi spui daca crema se fierbe s-au se pune doar asa. multumesc

    RăspundețiȘtergere
  3. crema nu se fierbe, se amesteca doar ingredientele, ea se v-a ingrosa in cuptor

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pinterest