marți, 27 octombrie 2009

sfaturi practice

-ficatul nu se sareaza inainte de prajire pt ca se intareste
-pestele praospat trebuie sa aiba bronhiile rosii
-carnea de vita care fierbe mai greu este batrana, pt a inlesni fierberea si patrunderea ei la fiert se adauga o lingurita de alcool la un litru de apa
-zarzavaturile pt supe si ciorbe se recomanda sa fie curatate si taiate cu putin inainte de a fi puse la fiert
-zarzavaturile si legumele nu se pun la fiert in apa rece, ci intotdeauna in apa care fierbe ,intrucat incalzirea lenta distruge vitaminele
-legumele uscate pot fi puse in apa rece la fiert, iar sarea se adauga dupa ce au fiert
-cartofii nu se innegresc daca imediat dupa curatare se pun in apa rece, chiar se recomanda sa fie tinuti in apa rece inainte de preparare
-ciupercile curatate de pielite se pun intr-un vas cu apa rece si cateva picaturi de lamaie pt a nu-si altera culoarea
-conopida se pune la fiert in buchet intreg cu fata in jos, in apa cu sare si cateva ling de lapte pt a ramane alba
-spanacul, stevia, urzicile se pun la fiert in apa clocotita ca sa-si pastreze culoarea si se tin 10min.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pinterest